Eric positionerer sig med podcast

For et år siden startede jeg min podcast Help Marketing. Den bygger på pay-it-forward tankegangen som betyder, at man hjælper andre uden at forvente noget retur nu og her. Dét tror jeg giver succes på den lange bane. Den udkommer hver uge, hvor jeg interviewer nye spændende personer primært om online markedsføring (Content Marketing, SEO, e-mail markedsføring), men også om forretning og iværksætteri generelt.

Help Marketing er for dig, der er ved at starte virksomhed, og har brug for at styrke din faglighed samt hjælp til positionering, men Help Marketing er også for den etablerede virksomhed, der kan blive endnu bedre til at blive relevant og synlig overfor deres kunder.

Eric Ziengs, Help Marketing.
Eric Ziengs, Help Marketing.

Jeg er selv storforbruger af podcasts, og jeg har lyttet til podcasts i årevis. Jeg elsker, hvordan man via podcasts virkelig kan connecte med folk, og hvordan podcasts hjælper folk med at blive dygtigere og lære noget og kan inspirere.

Status i dag er, at jeg er gået fra 0-1700 downloads pr. uge på et år. Der kommer jo et nyt afsnit hver uge – pt. har vi 71 afsnit.

Men hvad får jeg egentlig ud af at podcaste?

Jeg laver Help Marketing ved siden af mit fuldtidsjob i Bolius, hvor jeg er digital strateg. Man kan sige, at Help Marketing og min lille konsulentvirksomhed Nochmal er min forsikring. Skulle jeg en dag blive arbejdsløs, har jeg ikke behov for a-kassen. For via min podcast og min hjemmeside opbygger jeg relationer, netværk og trafik, som gavner mig nu og på sigt.

Det er altså en måde for mig at nørde og blive klogere på Content Marketing, PR, konverteringer, social og digital marketing i det hele taget, klogere på hvordan man laver den gode podcast og ikke mindst en mulighed for at positionere mig i branchen og udvide mit netværk.

Du bliver ikke rig af at podcaste

Man kan godt tjene penge på at podcaste, men det er bestemt ikke en lukrativ forretningsmodel. Så man skal gøre det, fordi man ikke kan lade være. Selv kører jeg nogle eksperimenter, hvor lytterne kan donere et småbeløb fx 1 eller 3 dollars pr afsnit via Patreon. Det er småpenge, men jeg ser det snarere som et skulderklap, når lytterne donerer nogle dollars. Det er virkelige ambassadører – hvem betaler ellers for noget, der er gratis?

Du kan også tjene penge med podcasts via annoncer, sponsorerede indlæg og affiliate. Hvis du vil dykke længere ned i data om podcasting, så tjek min statistikside om podcasting ud.  

Hvordan vækster du en podcast?

Skal du vækste din podcast, er der flere ting, du kan skrue på.

  1. Brug dine gæsters netværk: mit podcast-format er som nævnt, at jeg interviewer spændende personer typisk fra online verdenen. Det er typisk profiler, der selv går op i personlig branding og har et godt netværk. Derfor har det kæmpe stor værdi, hvis de deler, at de har deltaget i min podcast.
  2. Egne kanaler: jeg har selv oprettet forskellige distributionskanaler, som jeg bruger til at sprede rygtet om nye podcast-afsnit. Disse tæller bl.a. min Twitter-profil, en Facebook-side, min LinkedIn-profil, G+, nyhedsbrev og diverse podcast-distributionskanaler såsom Stitcher og ikke mindst iTunes.
  3. iTunes optimering: alle podcasts er på iTunes, og du kan gøre forskellige ting for at blive mere synlig derinde, så du lettere bliver fundet. Især i starten når du er ny. Der ligger du nemlig i “Ny og spændende”-kategorien i iTunes, som giver dig ekstra opmærksomhed. Du kan bl.a. øge din synlighed ved at udgive oftere i den første periode.
  4. Kontinuitet: Som podcaster skal du blive ved med at fodre dine lyttere. Det gør du bl.a. ved at udgive nye afsnit kontinuerligt og gerne med samme frekvens. Help Marketing udkommer fx hver onsdag. Stopper du i nogle måneder med at udgive nye podcasts, risikerer du at miste mange af dine ellers trofaste lyttere.

Eric Ziengs

Podcaster hos Help Marketing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *