Find dine billige flybilletter i 11 lande om et øjeblik

Indlæg af Halfdan Timm – indehaver af bloggen tre-to-en.nu

Jeg solgte min gamle virksomhed JUF.dk ApS i juni 2015. Herefter var min plan at lave konsulentarbejde i et par måneder og så tage den derfra.

Men allerede et par uger efter blev siden og domænet billigeflybilletter.dk sat til salg. Frederik Hyldig fra Aalborg er glad for at arbejde i aarhusianske S360 og ønsker derfor ikke at arbejde videre med siden.

billigeflybilletter forside

Jeg ender med at købe den.

Min første tanke var, at JUF.dk var mit gamle SEO-projekt. Jeg havde skrevet mange hundrede artikler, lavet et stort outreach- og content marketing-arbejde og sikret mere end 30.000 besøgende om måneden på siden alene fra de organiske søgemaskiner. Nu er virksomheden og domænet solgt. Hvad så?

Flybilletter, selvfølgeligt.

Verdens største industri

Rejse er kendt som verdens største industri og der er mange konkurrenter selv på de danske marked. Momondo, Skyscanner, Expedia, Travelmarket – der er mange og de er meget dygtige.

Jeg vil alligevel ind og slå dem på deres SEO-game.

Det er i praksis ikke muligt – med mindre, du har vanvittige forbindelser – at bygge en ny rejsesøgemaskine fra bunden. Jeg kan godt lave forms, men de sender besøgende videre til andre sider. Jeg vil gerne have resultater ind på min egen side med direkte link til flyselskaberne, men det kræver, at jeg har markant mere trafik end jeg kan prale af at have i dag.

Derfor starter jeg nu med at skaffe besøgende. Du kan lige nu finde både flybilletter og hoteller på siden, der per skrivende stund er koblet op mod Hotels.com og Bravofly – sidstnævnte er lige kommet til efter en ikke-succesfuld test med Expedia, hvis konverteringsrate lod meget tilbage at ønske.

Siden har lige nu 2000 besøgende om måneden. Og alligevel er jeg i gang med at få kodet vores backend til – i samarbejde med Jarboo.com og Lars Holdgaard – så vi kan lancere på 10 sprog mere. Det er der flere gode grunde til.

jarboo forside

Alder i søgemaskinerne og long tail søgninger

Når du arbejder med søgemaskineoptimering betyder alder meget. En ældre side er næsten som udgangspunkt bedre end en yngre side.

Derfor stiller det mig også i en stærk situation til senere, hvis jeg allerede tidligt kommer i gang med at opsætte mine sider på andre sprog.

Inden februar 2016 regner jeg med at have Billigeflybilletter.dk live i følgende sprog:

  • Dansk (live nu)
  • Svensk
  • Norsk
  • Spansk
  • Fransk
  • Engelsk
  • Portugisisk
  • Hollandsk
  • Rumænsk
  • Polsk

Landene er valgt fordi de er store – og i Polens og Rumæniens tilfælde fordi at konkurrencen lige nu er til at overskue i sammenligning med Danmark, hvor store portaler som Momondo, Skyscanner og Expedia både har mange penge og mange år på bagen.

Til at starte med bliver BilligeFlybilletter.dk sat op i de andre lande. Så får de lov til at stå og trække lidt af den trafik, der kan lade sig gøre. Først senere regner jeg med at lægge et stort arbejde i at vækste dem med mere indhold, flere links med videre; først, når de har samlet lidt ‘alder’ og derved lidt autoritet i søgemaskinerne. Først når Google ved, hvor søgemaskinen har mine sider.

I forvejen er den danske side sat op til at fange mange Longtail-søgninger og det regner jeg med, den fortsætter med. Jeg ranker ikke alene på ‘billige flybilletter til London‘ – men har også sider med til Heathrow, Gatwick, Stanstedt og alle de andre lufthavne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *