Fra officer i Forsvaret til SEO konsulent, underviser og webshopejer

Efter at have boet 5 år i Canada, hvor jeg var ansvarlig for salg og markedsføring i en nystartet virksomhed derovre, tog jeg endnu 5 år i Forsvaret, hvor jeg fik mit ønske om en udsendelse opfyldt. Inden min udsendelse til Afghanistan i 2008 var jeg en tur forbi Jægerkorpsets personbeskytteruddannelse. Efter min udsendelse sad jeg i en rigtig spændende Kaptajn-stilling i 3 år, hvor jeg var ansvarlig for tilrettelæggelse og uddannelse af de officerer og befalingsmænd, der blev udsendt som CIMIC (Civil Military Coorperation).

Claus Rump
Claus Rump

I 2011 stod jeg så med valget, om jeg skulle blive fastansat og gøre karriere i Forsvaret, eller om jeg skulle springe ud på den anden side af hegnet. Men hvis jeg skulle tilbage til det civile, hvad skulle jeg så lave?

Jeg havde aldrig rodet med webshops eller web som sådan. Mit eneste kendskab var et 2-dages kursus i Vancouver i det gamle Frontpage system i forbindelse med, at vi skulle have en hjemmeside i firmaet i Canada. Derudover var det så mig, der ud af fattig evne fik lagt lidt billeder og tekst ind på hjemmesiden, men det indrammede så også min erfaring eller nærmere mangel på samme.

Kurser – og flere kurser!

Men heldigvis var der kurser i webdesign, man kunne tage. Og i mit hoved kunne det jo ikke være så svært: Hvis man tog en uges kursus i webdesign, måtte man vel kunne lave hjemmesider! Så jeg tog et kursus, og så vågnede jeg! Det var Dreamweaver, jeg havde kastet mig, og det var fandeme svært at lære – eller også var jeg bare langsom! Jeg blev nød til at tage samme kursus igen – og en gang mere!

Kort fortalt blev det til mange ugers kursus – jeg tog bl.a. et 6-ugers kursus i Dreamweaver, Photoshop og Flash om og om igen i et år, indtil jeg begyndte at fange det sådan rimeligt. Her blev jeg så også introduceret til søgemaskineoptimering, som jeg virkelig syntes var spændende.

Min ex-kæreste og jeg startede en spray tan salon op, og dermed var det jo meget naturligt at kaste sig over en webshop – Spraytana.dk – der solgte spray tan udstyr, spray tan væsker, selvbruner produkter og kurser. Den første spraytana shop blev en Dreamweaver webshop med PayPal som eneste betalingsmulighed.

Men i takt med at evnerne inden for specielt Joomla blev udvidet og salget i den eksisterende webshop steg, blev den skiftet ud med en Joomla shop, som jeg selv havde lavet 100%. Den blev også rigtig godt optimeret, og kom hurtigt til at ranke på alt inden for min branche.

Viljen til at lære

no excuses

Min interesse fotografering, video, webdesign og optimering til søgemaskinerne voksede eksplosivt. Det samme gjorde antallet af kurser inden for de ting. ”Viljen til at ville skaber evnen til at kunne” blev mit motto, som jeg forsøgte at efterleve. Jeg tog alle de kurser, jeg kunne komme i nærheden af – og gerne det samme kursus flere gange!

Min nyerhvervede viden begyndte nu også at give mulighed for at undervise i både webdesign, SEO, Produktfotografering, videoer til nettet mm.

En god ven sagde engang til mig, at hvis man vil være god til noget, så skal man undervise i det. Det var nok ikke alle fag/kurser, jeg var dygtig nok til at undervise i til at begynde med, men så måtte jeg jo bare blive det!

Jeg henvendte mig også til eksperter inden for det, jeg gerne ville lære og betalte for one-on-one sessions. Det var på ingen måde billigt, men det var fandens lærerigt!

Jeg begyndte nu at kunne leve af at undervise på deltid samt det overskud, som Spraytana.dk gav mig.

Den praktiske erfaring blev udnyttet

Og den praktiske erfaring – lært på den hårde måde – med min webshop inden for SEO, webdesign, Video til nettet, Produktfotografering og email marketing gik pokkers godt i spænd med min undervisning. Jeg fornemmede også hurtigt, at kursisterne havde en grundlæggende respekt for, at jeg ikke bare kørte det ene højtravende og teoretiske slide af efter det andet i min undervisning. Det jeg underviste i, blev underbygget med eksempler fra min egen webshop og de hjemmesider, jeg havde lavet for min ekskærestes forretning.

Jeg sagde for nylig ja tak til en stilling som SEO konsulent i River Online – den hurtigst voksende SEO og Adwords virksomhed i Danmark. Jeg underviser stadig på IBC i Kolding primært i SEO men også i Video og Email marketing – baseret på mine egne og dyrekøbte erfaringer. Jeg har stadig Spraytana.dk, og der er kommet yderligere en webshop til – Suntana.dk – der lige som Spraytana sælger spray tan udstyr, spray tan væsker og kurser samt selvbruner produkter til hjemmebrug. Den daglige drift af de to webshops har jeg hyret en person til at tage sig af, men jeg stadig selv står for al optimering af begge webshops.

Tro på det!

Work your ass off

Det lykkedes mig relativt sent i livet at skifte erhverv og gå fra at vide absolut ingenting om webhandel, SEO, CMS og online marketing til at kunne leve fornuftigt af det. I det kommende år skulle vi gerne ud over landets grænser med Spraytana – og lysten til at prøve kræfter med flere webshops er helt klart til stede.

Og når det kan lykkes for mig fuldstændig online-blank og i en alder af 38 år at skifte spor og kaste mig 100% ind i noget, som ellers må siges at være forbeholdt dem, der har mange års erfaring med onlinehandel, så kan du også gøre det!

Hvor klichè-agtigt det end måtte lyde så tag nedenstående to ting med dig – og efterlev det indædt!

En vej der starter i hjertet kan aldrig ende blindt!

Viljen til at ville skaber evnen til at kunne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *