Fra hobby til professionel fundraiser

Indlæg fra Steffen Gregersen fra AktivFundraising.

Jeg har altid interesseret mig for fundraising. Det kommer sig af, at jeg er et rigtigt foreningsmenneske. Jeg har siden jeg var 8 år været med i diverse foreninger indenfor sport men især også indenfor musik.

Min store interesse er musik og efterhånden som jeg blev ældre, gjorde jeg mere og mere ved min musik. Hvilket til sidst resulterede i at jeg de sidste 15 år, har arbejdet som musiklærer på musikskoler og som dirigent og slagtøjslærer. Det har været min store interesse og et kæmpe privilegium at arbejde med musik og at det har været min levevej i så mange år.

Men udover musikken, så har jeg også altid interesseret mig for foreningsdrift og især det med at få foreningernes økonomi til at hænge sammen. Jeg husker tydeligt da jeg som 11-årig knoklede igennem med at sælge lodsedler for den garde jeg var medlem af på det tidspunkt.

Jeg var helt klart det medlem der solgte flest og jeg tog rundt flere dage sammen med lederne af lodseddelsalget, for at få solgt endnu flere. Det var rigtig sjovt at stemme dørklokker og så komme afsted med 25 kr. I hånden. Også selvom pengene ikke var til mig selv, men foreningen.

Siden har det udviklet sig til at jeg ret hurtigt også blevet meget involveret i afviklingen af loppemarkeder, cykelsponsorløb, tegne sponsorater osv. Men det som fangede min interesse allermest, var at søge fonde. Jeg synes det var super spændende at forsøge at overbevise fondene om at det projekt jeg stod med, var værd at støtte, fremfor nogle af de mange andre ansøgninger de modtog.

Sidenhen har jeg sendt rigtig mange ansøgninger. Det har altid været en hobby for mig. I kraft af mit musikerarbejde, har jeg også været ansat i flere foreninger. Her har jeg jo ikke kunnet lade være med at involvere mig i fundraisingen. Derfor har jeg også her sent mange ansøgninger. Stort set altid med succesfuldt resultat som følge.

En blog tager sin begyndelse

Da jeg for ca. 10 år siden, synes at jeg havde så mange idéer til hvordan man kunne tjene penge i foreninger, men brændte for at komme ud med dem, så valgte jeg at starte en blog op på nettet. Her ville jeg skrive mine idéer ned, beskrive allerede kendte koncepter osv. Det var også en slags huskeblok for mig selv, sådan at jeg kunne vende tilbage til den for at finde idéerne selv igen senere.

Jeg havde ingen ambitioner om at komme til at tjene penge på siden eller at jeg skulle bruge ret meget tid på den.

logoMen bloggen skulle også have et navn og et domæne. Emnet var jo fundraising, så det skulle selvfølgelig indgå, men der burde indgå noget mere i navnet. Efter en kortere brainstorm, slog det mig, at de foreninger som har succes med fundraising er meget aktive, hvorimod de foreninger som døjer med dårlig økonomi og ikke rigtig får hevet nogle penge hjem, ofte også er rimelig passive. Derfor lå navnet AktivFundraising.dk ret hurtigt lige for, så det blev det.

Det gjorde så heller ikke noget, at jeg havde læst at Martin Thorborg også godt kunne lide navne der startede med A, da man så kom tidligere på lister over virksomheder, hvis de blev listet alfabetisk.

Bloggen udbygges stille og roligt

De første år i bloggens liv, foregik meget stille og roligt. Der blev kun bygget en smule indhold på. Men over tid blev det alligevel til flere og flere indlæg. Især efter at jeg skiftede til WordPress platformen. Her begyndte jeg at skrive lidt mere kontinuerligt på hjemmesiden.

En dag loggede jeg ind i Analytics og så at jeg efterhånden modtog en hel del trafik. Det synes jeg var super spændende. Jeg modtog også flere og flere e-mails fra besøgende, som stillede mig spørgsmål om alt muligt indenfor fundraising. Det var sjovt at svare, selvom jeg til tider havde svært ved at følge med.

Et af de næste skridt var, at bygge et nyhedsbrev på. Jeg opsætte systemet via mailchimp og skrev også en gratis e-bog, som folk kunne få som bonus hvis de meldte sig til nyhedsbrevet. Ret hurtigt begyndte jeg at modtage daglige tilmeldinger til nyhedsbrevet. Dette gør jeg stadig og har efterhånden en liste med 3500 abonnenter på.

Bloggen forvandles til en virksomhed

Nyt kontorlokale

Siden 2012 har jeg jævnligt fået henvendelser om jeg dels kunne hjælpe folk med at søge penge for dem eller om jeg ville komme ud for at holde foredrag eller kursus i hvordan man søger fonde. De første par år afslog jeg dette, da jeg ikke havde tid til det. Jeg arbejdede fuldtid som dirigent og slagtøjslærer og havde kun fundraising som en hobby. Men interessen boblede og blev større og større.

Derfor valgte jeg i 2014 at springe ud som foredragsholder og jeg tog også imod de første fundraisingkunder. Det var sjovt at arbejde med og gav mig masser af blod på tanden. Jeg ville rigtig gerne gøre mere ved det og begyndte at skrive endnu mere på min blog og søge for flere og flere.

Det har så gjort at jeg i løbet af året 2015 er gået fuldtid med livet som professionel fundraiser. Jeg har ret mange kunder. Faktisk laver jeg ikke det store markedsføring udover min blog, men langt de fleste kunder kontakter mig via e-mail eller telefon. Desuden har jeg også fået flere kunder, som er blevet anbefalet at kontakte mig, af nogle af mine andre kunder. Det er noget jeg er meget glad for, det må jo betyde at mine kunder er yderst tilfredse.

Hvad mon fremtiden bringer?

Personligt har jeg meget svært ved at slippe musikken. Det er jo stadig en af mine store interesser og jeg arbejder da også fortsat som dirigent og slagtøjslærer, om end på lidt reduceret tid. Fordelen for mig er, at min undervisning foregår sidst på eftermiddagen og om aftenen, så jeg kan bruge hele dagen på arbejdet med fundraising.

Og det gør jeg. Jeg arbejder fuldtid (ja, faktisk mere end fuldtid) på fundraisingen. Udover at jeg har en del foreninger o.lign. som jeg hjælper med at få finansiering til deres projekter, så har jeg min blog, jeg skriver på en bog og har gang i et par andre projekter, som jeg dog ikke kan afsløre endnu. Men det bliver nogle produkter, der kan sælges til foreninger, der ønsker at tjene penge på en nem og hurtig måde.

Så jeg ser meget lyst på fremtiden for AktivFundraising.dk. En projekt der for mig startede med at være en slags notesblok på nettet over mine egne og andres idéer til fundraising, men som siden har udviklet sig til en decideret virksomhed og en sjov iværksætterhistorie for mit eget vedkommende. Og hvis jeg skal komme med et gæt, så kan det sagtens være at jeg ender 2016 med ikke kun at være mig selv på kontoret, men at jeg ender med at have ansat hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *