Fra ingenting til god konsulentbiks – Michelles historie

Da jeg sidste sommer blev færdiguddannet som cand.merc og ville starte som selvstændig, skulle jeg starte fra bunden.

Selvom jeg havde haft fire forskellige studiejobs, et frivilligt arbejde der inkluderede ledelse af 17 frivillige, et års ophold i Kina og diverse andre aktiviteter samt en kandidatgrad på CV’et, følte jeg alligevel, at jeg startede fra 0, da jeg sprang ud som selvstændig.

Hvorfor skulle folk ville betale for mig og mine timer? Og hvordan kunne jeg egentlig skabe konkret værdi med mit generalist-skillset?

Michelle - Virtuel assistent i over et år nu.
Michelle – Virtuel assistent i over et år nu.

Det kunne jeg som virtuel personlig assistent. Jeg havde rigtig meget erfaring med projektstyring, administration, procesoptimering og et getting-things-done mindset.

Jeg startede ud med at tilbyde folk i mit netværk at arbejde gratis for at få nogle cases og komme i gang. Nogle af dem blev senere til betalende kunder. Derudover tog jeg selv kontakt til en masse potentielle kunder (med varierende held), og nogle få fandt mig via Google.

Det blev starten på mit liv som selvstændig, hvor det i dag har taget en drejning over i online markedsføring. Nu hjælper jeg primært folk, der sælger viden med at eksekvere og optimere deres online markedsføring.

Mit virtuelle erhverv tillader desuden, at jeg kan arbejde hvor som helst. Det udnytter jeg til fulde. Det sidste år har jeg arbejdet fra Spanien, Marokko, Brasilien, Chile, Italien og Slovenien.

Jeg rejser sammen med min kæreste, der driver Refuga, som arrangerer netværksrejser for iværksættere rundt omkring i verden.

Et år efter

Nu et år efter er der godt gang i forretningen. Kunderne bliver der, og pt. er jeg 120% booket indtil jul, hvilket selvfølgelig ikke er holdbart i længden.

Derfor er jeg begyndt at tænke over, hvad det næste skridt skal være.

Hvad er næste skridt?

Jeg er rigtig glad for at være selvstændig. Da jeg startede var planen blot, at jeg kun skulle være med selv. Jeg ville skabe mit eget job og samtidig have friheden til at kunne rejse, så tosset jeg ville.

Sidenhen blev drømmen at jeg skulle opbygge et stort personligt brand.

Men nu kan jeg mærke, at drømmen om at skabe noget, der er større end mig selv presser sig på.

Men hvordan ved jeg ikke endnu.

Der er forskellige muligheder, og det ligger stadig ude i fremtiden, da der fortsat er mange ting, jeg gerne vil nå i min biks, som den er nu.

Der er flere muligheder, som jeg overvejer i forhold til at bygge noget større. Én idé er at fortsætte med det, jeg gør nu, men at sætte det hele i system og få ansatte.

En anden idé er at starte noget helt nyt.

Hvad det bliver, vil tiden vise.

Lige nu handler det først og fremmest om at få effektiviseret så mange processer i min biks som muligt og få sat tingene mere i system.

5 tips til dig, der overvejer at blive virtuel assistent

  • Spring ud i det: Det er en af de mest risikofri måder, du kan starte noget op på. Der er så godt som ingen omkostninger forbundet med at komme i gang udover at få stablet en simpel hjemmeside på benene.
  • Test dig frem: Medmindre du har 20 års erfaring inden for et bestemt område og brænder for netop det, ved du ikke, hvad du bedst kan lide at arbejde med og er bedst til, før du har prøvet det. Jeg startede med det, jeg havde erfaring med, men tog alle typer af opgaver ind. Det gav mig mulighed for at prøve en masse ting af, og sidenhen fandt jeg ud af, at jeg skulle bevæge mig mere over i online markedsføring. Fordi det var sjovere, og fordi det var det, kunderne efterspurgte. Så lad være med at slå dig fast på én niche fra start af – bliv ved med at teste dig frem.
  • Tro på dig selv: du er nødt til selv at tro på det for at få andre til at tro på dig – og hyre dig.
  • Brug dit netværk: Det kan være svært at komme i gang, men brug dit netværk. Spørg dem om ikke, de vil hjælpe – enten ved at du hjælper dem gratis mod at få en reference, eller om de kender nogen, der kunne have brug for din hjælp. Jeg får de fleste af mine kunder via netværk, så du bør prioritere at udnytte og udbygge dit netværk løbende (uden at være en pushy sælger).
  • Udnyt friheden: At arbejde som virtuel assistent giver dig så meget fleksibilitet og frihed. Bl.a. til at rejse. Udnyt den frihed og skab dine egne rammer. Jeg gætter på, at det er derfor, du vil i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *